OFF
%33
ویژه روز کارآفرینی
کدتخفیف
EPS33

هاست چیست؟ روش انتخاب هاست مناسب و استاندارد

هاست چیست؟ روش انتخاب هاست مناسب و استاندارد

اگر قصد دارید یک وب سایت راه اندازی کنید، تا از طریق آن کسب و کار خود را توسعه داده و برندتان را به دیگران معرفی کنید، بعد از خرید یک دامنه مناسب، لازم است هاست خریداری کنید. اما قبل از آن باید بدانید، که هاست چیست و هاست خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ برای پاسخ به این سوالات در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

آنچه در این مطلب می خوانید

.
.
5 راهکار تخصصی
برای بهبود کار با المنتور

هاست چیست؟

در ابتدا با یک مثال ساده به تعریف هاست می‌پردازیم:

اگر وب سایت را به یک خانه تشبیه کنیم؛ آدرس خانه، دامنه وب سایت است و خود خانه نیز هاست سایت نامیده می شود.

در اینترنت اگر بخواهید یک وب سایت خوب داشته باشید، که کاربران به آن مراجعه کرده و محصولات یا خدمات شما را دریافت کنند، باید بتوانید اطلاعات وب سایت خود را در فضایی امن و مطمئن قرار دهید. در این حالت تمامی اطلاعات سایت شما در سرتاسر جهان در دسترس است. هاست به فضایی گفته می‌شود، که فایل‌ها و اطلاعات وب سایت شما در آن بارگذاری می‌شود و این فضا را باید از شرکت‌های هاستینگ یا میزبانی وب خریداری کنید.

معرفی میزبانی وب – هاست

هاستینگ یا میزبانی وب یعنی چه

هاست به یک سیستم عامل با مشخصات و حجم فضای مشخص در یک مکان امن بر روی شبکه اینترنت جهانی گفته می‌شود. برای راه اندازی وب سایت علاوه بر طراحی سایت نیاز به خرید سرویس هاست از شرکت‌های هاستینگ معتبر و مطمئن دارید.

هاست وب سایت بر روی سرور‌ها در دیتاسنتر‌ها نگهداری می‌شود و اغلب سرور‌ها از دو سیستم عامل لینوکس و ویندوز استفاده می‌کنند. هاست لینوکس از زبان برنامه نویسی PHP و هاست ویندوز از زبان برنامه نویسی ASP پشتیبانی می‌کند.

اغلب سایت‌های بزرگ و مهم در دنیا برای خدمات هاستینگ خود از سرور لینوکس استفاده می‌کنند، چرا که رایگان بوده و از امنیت بالاتری برخوردار است.

معرفی انواع هاست

هاست، انواع مختفی دارند که بر اساس مقدار بودجه و کاربرد هر فرد و سازمان می تواند متفاوت باشد. از پر کاربردترین مدل هاست می توان به هاست ها اشتراکی، نیمه اختصاصی و اختصاصی اشاره کرد که در ادامه به صورت دقیق تر به آنها پرداخته ‌می شود.

هاست اشتراکی

یکی از اقتصادی ترین انواع میزبانی وب، هاست اشتراکی است. در این روش یک سرور به بخش‌های مختلفی تقسیم شده و چندین وب سایت بر روی آن مستقر هستند و ممکن است تعداد آن‌ها به هزاران وب سایت هم برسد.  در این روش که به میزبانی مجازی یا میزبانی مشتق نیز شناخته شده است، شما بابت همان مقدار از منابعی که نیاز دارید، هزینه پرداخت می‌کنید. اغلب وب سایت‌ها در ابتدای کار و زمانی که بازدید زیادی ندارند، در هاست اشتراکی میزبانی می‌شوند.

از مشکل جدی این سرویس میزبانی می‌توان به افت سرعت وب سایت اشاره کرد. چزا که تقسیم منابع در این سرویس ها باعث کندی کل هاست می شود.

هاست رایگان

اگر فردی مبتدی هستید و یا پول کافی برای خرید یک حساب هاست اشتراکی را ندارید، می‌توانید از میزبانی وب رایگان استفاده کنید. این روش بیشتر برای تبلیغات استفاده می‌شود و محدودیت‌های بسیاری در زمینه پهنای باند، فضای دیسک، نرم افزار و… دارد.

در این روش شما اجازه خرید دامنه اختصاصی ندارید و برای شما یک ساب دامین از دامنه اصلی ایجاد می‌شود.

هاست مجازی – نیمه اختصاصی VPS

در این نوع میزبانی یک سرور وجود دارد، که از طریق نرم افزار‌های مجازی سازی به چند سرور مجازی تقسیم می‌شود و از دید کاربر مانند یک سرور اختصاصی است، که در انحصار مشتری قرار دارد.

در این روش هر سرور مجازی را می‌توان مانند یک رایانه در نظر گرفت، که به قسمت‌های مشخصی تقسیم شده است و هر قسمت از آن به یک مشتری اختصاص داده شده تا به رفع نیازهای خود بپردازد. یک سرور شخصی مجازی می‌تواند مدیریت شده یا مدیریت نشده باشد.

هاست اختصاصی

در این نوع میزبانی، یک سرور به شخص اختصاص داده می‌شود، به شکلی که تنها یک وب سایت روی آن قرار دارد و یک نفر از سرور استفاده می‌کند. البته توجه داشته باشید، که راه اندازی مجدد و یا نصب سیستم عامل در هاست اختصاصی به عهده خود فرد است.

اغلب وب سایت‌های بزرگ دنیا از هاست اختصاصی استفاده می‌کنند، تا بتوانند هر کار که می‌خواهند با سرورهای خود انجام دهند.

فضای هاستینگ وب

میزبانی در محل شرکت شبیه به هاست اختصاصی است، البته با این تفاوت که مشتری مالک سرور می‌شود. در این روش، راه اندازی سرور به صورت فیزیکی و در rack آن‌ها صورت می‌گیرد.

این سرویس هاستینگ از بقیه روش‌های میزبانی وب گران تر است، اما به دلیل در اختیار داشتن سخت افزار، فوایدی برای کاربر دارد.

هاست ابری

یکی از محبوب ترین روش‌های در میزبانی وب سایت، هاستینگ ابری است، که به میزبانی جدولی نیز شناخته می‌شود. در این روش چندین سرور به صورت شبکه در حال فعالیت هستند و وب سایت شما می‌تواند از تمامی منابع سخت افزاری و نرم افزاری آن‌ها استفاده کند.

از مزیت‌های این نوع میزبانی، می‌توان به عدم محدود بودن منابع اشاره کرد. به شکلی که هر زمان نیاز به منابع بیشتری داشته باشید، می‌توانید از سایر سرور‌ها در فضای ابری استفاده کنید. یکی دیگر از مزیت‌های هاستینگ ابری، همیشه در دسترس بودن وب سایت شماست. البته در این روش به دلیل پراکندگی داده‌ها، بک آپ گرفتن و حفظ امنیت وب سایت کار راحتی نیست.

هاست خوب چه اهمیتی دارد؟

برای آن که وب سایت شما همیشه در دسترس کاربران باشد، نیاز به یک هاست مطمئن و پایدار دارید. چرا که با هر بار از دسترس خارج شدن وب سایت، به فروش و درآمد زایی شما آسیب جدی وارد می‌شود و تجربه ناخوشایندی را برای کاربران‌تان رقم می‌زند.

علاوه‌براین، از دسترس خارج شدن وب سایت روی سئو سایت نیز تاثیر منفی دارد. در نتیجه توصیه می‌شود در انتخاب شرکت هاستینگ دقت به خرج دهید و به سراغ هر شرکت میزبانی نروید.

ویژگی‌های هاست خوب چیست؟

هاست قسمتی از یک سرور همیشه روشن است، که به صورت 24 ساعته به اینترنت متصل است. زمانی که اطلاعات و داده‌های وب سایت شما بر روی هاست قرار می‌گیرد، تمامی کاربران در سرتاسر جهان می‌توانند در هر ساعت از شبانه روز به وب سایت‌تان دسترسی داشته باشند. در ادامه به تعدادی از ویژگی‌های هاست خوب می‌پردازیم.

  • یک هاست خوب باید همیشه در دسترس باشد و قطعی‌های پی در پی نداشته باشد.
  • هاست پرسرعت باعث می‌شود تا وب سایت در کمترین زمان و با سرعت بالا برای کاربران باز شود.
  • یک هاست مناسب در برابر حملات ویروسی مقاوم است و می‌توان از امنیت وب سایت اطمینان خاطر داشت.
  • سرویس هاست مناسب باید امکانات جانبی خوبی را برای راه اندازی وب سایت در اختیار کاربران قرار دهد.  

11 نکته مهم در انتخاب هاست مناسب

1- بر اساس نیازهای خود، انتظارات‌تان از هاست را مشخص کنید.

قبل از خریداری هاست باید نیازهای خود را مشخص کنید و بر اساس انتظاراتی که دارید، از یک سرویس میزبانی وب مناسب استفاده کنید. برای شناسایی درست نیازهای خود، به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • قصد دارید چه نوع وب سایتی راه اندازی کنید؟
  • با چه نوع نرم افزارهایی سایت خود را راه اندازی کرده‌اید؟ جوملا یا وردپرس؟
  • آیا به اپلیکیشن‌های ویندوزی هم نیاز است؟
  • آیا سایت شما با نرم افزارها و اپلیکیشن‌های بخصوصی طراحی شده است؟
  • روزانه چند نفر از وب سایت شما بازدید می‌کنند؟

اگر قرار است سایت خود را با نرم افزارهایی مانند جوملا یا وردپرس راه اندازی کنید و از اپلیکیشن‌های ویندوزی نیز استفاده نمی‌کنید، هاست لینوکس اشتراکی که قیمت بالایی هم نداشته باشد، مناسب شماست.

2- ظرفیت و حجم هاست را کمی بیشتر از نیاز در نظر بگیرید.

بر اساس حجم اطلاعاتی که قصد دارید در وب سایت خود قرار دهید، ظرفیت هاست را مشحص کنید. توصیه می‌شود ظرفیت هاست را کمی بیشتر از نیاز در نظر بگیرید. برفرض، اگر حجم سایت شما 1 گیگ است، هاستی با ظرفیت 2 گیگ خریداری کنید.

3- پهنای باند را متناسب با تعداد بازدیدکنندگان وب سایت خود مشخص کنید.

به فضایی که هاست برای سایت شما در نظر می‌گیرد و به ازای هر بازدید، دانلود و یا آپلودی که روی وب‌سایت‌تان انجام می‌شود، از آن کسر می‌گردد؛ پهنای باند گفته می‌شود. باید پهنای باند هاست‌ را متناسب با تعداد بازدیدکنندگان وب سایت خود بررسی کنید. اگر فعالیت سایت‌تان به شکلی است که کاربران اقدام به دانلود و آپلود می‌کنند، اهمیت پهنای باند چند برابر می شود و در صورت بی توجهی به آن ممکن است سایت شما به علت اتمام پهنای باند مسدود شود.

4- برای یک دامنه چند اکانت ایمیل می‌توان ساخت؟ چه تعداد پیام می‌توان ارسال یا دریافت کرد؟

یکی از قابلیت هایی که معمولا تمامی هاست‌ها دارند، ساخت ایمیل‌های اختصاصی برای وب سایت است. از طریق این اکانت‎‌های ایمیل می‌توانید با کاربران و مشتریان خود در ارتباط باشید. پیش از خرید هاست توجه کنید که برای یک دامنه چند اکانت ایمیل می‌توانید بسازید و چه تعداد پیام می‌توان ارسال و یا دریافت کرد.

5- در هنگام خریداری هاست، تعداد دیتابیس نیز اهمیت دارد.

در هنگام خرید هاست مناسب، تعداد دیتابیس نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. اغلب شرکت‌های میزبانی وب تعداد دیتابیس را در پلن‌های پیشنهادی می‌نویسند. توصیه می‌شود، با توجه به نوع فعالیت وب سایت خود، تعداد دیتابیس را انتخاب کنید.

6- از پشتیبانی شرکت هاستینگ در 7 روز هفته و به صورت تمام وقت مطمئن شوید.

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در هنگام خرید هاست خوب باید به آن توجه کنید، پشتیبانی درست و دقیق است. از شرکتی که قصد دارید هاست خریداری کنید، موارد زیر را بپرسید:

  1. در صورت بروز مشکل از طریق تیکت، ایمیل، چت آنلاین و یا تماس تلفن می‌توان با پشتیبانی ارتباط برقرا کرد؟
  2. آیا مشکلات احتمالی سیستم مدیریت محتوا را نیز برای شما رفع می‌کنند یا خودتان باید در اینترنت به جستجوی جواب سوال‌هایتان باشید؟

برخی از شرکت های هاستینگ روش مشخصی درمورد پشتیبانی از سوالات و مشکلات کاربران دارند و شما باید قبل از خرید هاست درمورد شیوه پشتیبانی شرکت و ساعات پاسخگویی به سوالات اطلاعات کسب کنید.

7- آیا از هاست شما بکاپ گیری یا تهیه نسخه پشتیبان به صورت منظم انجام می‌شود؟

بعضی اوقات ممکن است که با وارد کردن یک خط کد اشتباه، نصب یک افزونه مخرب در سیستم مدیریت محتوای وب سایت‌تان و یا آسیب دیدن یکی از جداول پایگاه داده سایت‌تان کل سایت شما از کار بیفتد. در این مواقع شرکت‌های میزبانی وب موظف هستند، که یک بکاپ از هاست شما داشته باشند تا با بازگردانی نسخه پشتیبان، سایت‌تان مانند روز اول و بدون مشکل فعالیت خود را از سر بگیرد. قبل از خرید هاست موارد زیر را از شرکت‌های هاستیگ درمورد بکاپ گیری جویا شوید:

  • آیا سیستم بکاپ گیری شرکت از فول بکاپ هم پشتیبانی میکند؟
  • آیا امکان بکاپ گیری از کل اطلاعات سایت از طریق کنترل پنل هاست فراهم است؟
  • آیا خود شخص می‌تواند بکاپ‌های سایتش را از طریق هاست بازگردانی کند؟
  • آیا بکاپ‌های قدیمی که طی یه دوره منظم از هاست گرفته شده است، را می‌توان از داخل کنترل پنل هاست بازگردانی کرد یا حتما باید با پشتیبانی شرکت هماهنگ شود؟

8- شرکت هاستینگ خدمات گواهی SSL رایگان داشته باشد.

بعضی از شرکت‌های میزبانی وب خدمات گواهی SSL رایگان را روی برخی پلن‌ها دارند و می‌توانید پلنی انتخاب کنید که این امکان را داشته باشد. چرا که اگر SSL روی هاست نصب شود، دامنه سایت به صورت https بارگذاری می‌شود.

توجه داشته باشید، سایت‌ها با پروتکل https دارای امنیت بیشتری نسبت به http هستند.

9- هاست باید آپ تایم بوده و همیشه در دسترس باشد.

آپ تایم به معنی میزان در دسترس بودن سایت شما در طول یک سال است. استاندارد جهانی آپ تایم در سرویس‌های هاست اشتراکی 99 درصد در طول سال است.

یه هاست قدرتمند برای وب سایت خود تهیه کنید که همیشه در دسترس باشد. بعضی از شرکت‌های هاستینگ آپ تایم را 99.9 درصد اعلام می‌کنند. این عدد به این معناست، که سرورهای این‌ هاست همیشه فعال هستند و به ندرت ممکن است که با مشکل مواجه شوند.

10- قبل از خریداری هاست از نوع کنترل پنل آن مطلع شوید.

اگر تازه کار هستید، بهتر است از کنترل پنل‌های محبوب مانند سی پنل یا دایرکت ادمین استفاده کنید و یا هاستی خریداری کنید که به کنترل پنل سی پنل و یا دایرکت ادمین مجهز باشد. چرا که اگر در هنگام استفاده از هاست به مشکلی برخورد کنید، آموزش‌های زیادی موجود است، که در پاسخ به سوالاتی که ذهن‌تان را درگیر کرده است، به شما کمک می‌کند.

برای اینکه بتوانیم در فضای هاست تغییرات لحاظ کنیم نیاز به یک کنترل پنل داریم. اگر موبایل خود را فضای هاست در نظر بگیریم، سیستم عامل (اندروید یا آیفون) تلفن همراه همانند کنترل پنل یک هاست تعریف می شود.

11- به دوره‌های ارائه خدمات هاست در شرکت مورد نظر خود توجه کنید.

اگر در هنگام خریداری هاست با شرکت‌هایی روبرو شدید که سرویس‌های خود را فقط برای دوره‌های طولانی مدت ارائه می‌کنند باید راجب به کیفیت خدمات رسانی آن شرکت‌ها تحقیق کنید. چرا که اگر مشکلی در سرویس‌دهی آن شرکت میزبانی وب وجود داشته باشد، مجبور هستید مدتی طولانی آن مشکلات را تحمل کنید.

شرکت‌هایی که سرویس‌های خود را برای دوره‌های کوتاه مدت مانند یک ماهه، سه ماهه و شش ماهه به شما ارائه می‌کنند، گزینه مناسب‌تری هستند. اما گر از ارائه دهنده سرویس خود مطلع هستید قطعا خرید سالانه میتواند در صرفه جویی بودجه شما کمک شایانی کند. چرا که با خرید بلند مدت میتوانید از تخفیف بیشتری برخوردار شوید

گروه تعامل با کاربران فعال المنتور

ID: ir_elementor

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه تعامل با کاربران فعال المنتور

ID: ir_elementor

مینی دوره طراحی مگامنو

فقط 3 روز

%50 تخفیف

دریافت راهنمای تخصصی برای بهبود کار با المنتور
دریافت راهنمای تخصصی برای بهبود کار با المنتور

ویرایش پروفایل