مولتی سایت و انواع آن
مولتی سایت یا سایت شبکه ای به مجموعه ای از سایتهای مرتبط بر حسب یک دامنه گویند. به عنوان مثال گوگل مجموعه ای عظیمی بیش از90 مولتی سایت را شامل میشود. این سایتها شامل گوگل استور، جیمیل، گوگل مپ، گوگل ترنسلیت و… میباشند.
همچنین دیجی کالا به عنوان معتبرترین سایت فروشگاهی ایران دارای مولتی سایت میباشد که شامل دیجی کالا مگ، دیجی کالا کلاب و دیجی کالا افیلیت میباشد.
مولتی سایتها به دو نوع تقسیم بندی میگردند. ساب دامین و ساب فولدر.
تفاوت ساب دامین و ساب فولدر؟
درواقع تفاوت اصلی در URL هایی هست که برای هر دو در شبکههای چند سایتی ایجاد میگردد. بعنوان مثال سایت گوگل را در نظر بگیرید.
گوگل در بستر ساب دامین سایتهای زیر را دارد.
اما سایتهای زیر در گوگل در بستر ساب فولدر قرار داده شده اند.
اگر تا کنون به تفاوت این دو بستر پی نبرده اید به دامنه های بالا یک نگاه بیندازید.در ساب دامین ها اسم دامنه جدید به اینصورت میباشد که اسم مورد نظر قبل از دامین اصلی که google.com. میباشد قرار میگیرد. یعنی پس از اسم سایت نقطه گذاشته شده و در ادامه دامنه سایت گوگل وارد شده است.
اما در ساب فولدرها روش ایجاد سایت جدید به اینصورت است که google.com وارد میشود و در ادامه پس از اسلش اسم سایت جدید آورده میشود. همانطور که میبینید تفاوت بین این دو بستر در محل قرارگیری اسم سایت جدید هست. انتخاب سایت جدید در مولتی سایت بعنوان ساب دامین یا ساب فولدر بستگی به موارد زیر دارد
- اهداف سازمان: اینکه سازمان شما چه هدفی را از ایجاد سایت جدید دنبال مینماید
- مدت زمان ایجاد دامنه: اینکه چقدر از زمان تاسیس سایت شما در وردپرس میگذرد. آیا سایت شما تازه تاسیس است یا اینکه سایتی با سابقه بالا میباشید؟
- مجوز دسترسی: نحوه اینکه آیا شبکه ای که میخواهید ایجاد نمایید برای خودتان است یا اینکه به دیگر افراد نیز میخواهید اجازه تنظیمات یا خرید را بدهید
- هاست: اینکه آیا میتوانید ساب دامینها را خودتان تنظیم کنید یا خیر که در 99 درصد از موارد امکانپذیر است
مدیریت مولتی سایت در بستر ساب دامین بسیار دشوارتر از ساب فولدر میباشد و دردسرهای مخصوص به خود را دارد. .اما ساب دامین مزیت هایی همانند افزایش سرعت سایت اصلی شما و کاهش تعداد افزونه ها میگردد. بعنوان مثال میتوانید سیستم مدیریت کاربران سایت خود را در بستر ساب دامین برای وبسایتتان در نظر بگیرید تا تعداد افزونه های وبسایت کمتر شود و سیستم مدیریت کاربرانتان جدا گردد.
تجربه ما در این زمینه
بعنوان مثال سایت ایران المنتور در ابتدا حساب کاربری کاربران خود را در سایت اصلی به عنوان ساب فولدر گذاشته بود که باعث کاهش سرعت سایت، انجام کارهای اضافه در سایت و شلوغی دیتا بیس سایت اصلی میشد که در بررسی های انجام شده برای افزایش سرعت سایت تصمیم بر این شد که بخش حساب کاربری به یک ساب دامین منتقل گردد.
برا مطالعه بیشتر در این زمینه می توانید مقاله زیر را دنبال کنید