وردپرس چیست

وردپرس چیست

آیا تا به حال به فکر راه‌اندازی وب سایت برای برند خود و یا کسب و کارتان بوده‌اید، اما به دلیل عدم آشنایی با برنامه نویسی و طراحی سایت از انجام آن منصرف شده باشید؟ وردپرس یکی از محبوب ترین سیستم‌های مدیریت محتوا است، که به شما این امکان را می‌دهد، بدون آشنایی با کد نویسی و در کمترین زمان ممکن یک وب سایت طراحی کنید. این سیستم مدیریت محتوا در حال حاضر میزبان بیش از 43 درصد از سایت‌های موجود در اینترنت است. اگر مشتاق شده‌اید تا درباره وردپرس و امکانات آن بیشتر بدانید، در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

آنچه در این مطلب می خوانید

.
.
5 راهکار تخصصی
برای بهبود کار با المنتور

CMS چیست؟

قبل از آن که به طور کامل با وردپرس آشنا شوید، لازم است تا به معرفی سیستم‌های مدیریت محتوا یا CMS که وردپرس نیز جز آنهاست، بپردازیم. سیستم‌‌های مدیریت محتوا (Content Management Systems) به نرم افزار‌هایی گفته می‌شود، که امکان تولید، انتشار، سازماندهی و مدیریت محتوا را بدون نیاز به علم برنامه نویسی به کاربران خود می‌دهند. در نتیجه با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا می‌توانید صفحات وب سایت خود را بدون کدنویسی در فضای اینترنت ایجاد کنید.

معروف ترین سیستم‌های مدیریت محتوای متن باز

  • جوملا: این سیستم مدیریت محتوا برای وب سایت‌های فروشگاهی مناسب است و بیش از 6000 افزونه دارد. البته رابط کاربری پیچیده آن مبتدیان را سردرگم می‌کند.
  • دروپال: از این CMS اغلب برای راه‌اندازی وب سایت شرکت‌های بزرگ، سایت‌های دانلود و پرتال‌های خبری استفاده می‌شود. دروپال تعداد قالب‌های آماده کمی دارد و طراحی سایت با آن به افراد مبتدی توصیه نمی‌شود.
  • پرستاشاپ: یک سیستم مدیریت محتوای متن باز که برای راه‌اندازی وب سایت‌های فروشگاهی مناسب است. از مهم ترین ویژگی‌های پرستاشاپ می‌توان به سازگاری با واحد‌های پولی مختلف و فروشگاه‌های چند زبانه اشاره کرد.
  • وردپرس: اگر به دنبال یک CMS همه چی تمام برای طراحی انواع سایت‌ هستید، وردپرس گزینه مناسبی است. رابط کاربری آسان، سرعت بالا در نصب و راه‌اندازی و داشتن افزونه‌های متعدد از ویژگی‌های این سیستم مدیریت محتوا هستند.

وردپرس چیست؟

تاریخچه وردپرس

وردپرس در ابتدا به عنوان یک نرم افزار کد باز در سال 2003 به کاربران وب عرضه شد و مورد استقبال وبلاگ نویسان قرار گرفت. بعد از مدتی بروزرسانی‌هایی بر روی این نرم افزار صورت گرفت و آن را به یک سیستم مدیریت محتوای پیشرفته تبدیل کرد. در حال حاضر می‌توان از وردپرس برای طراحی وب سایت‌های فروشگاهی، خبری، شخصی و… استفاده کرد.

وردپرس به زبان PHP نوشته شده و از پایگاه داده MySQL استفاده می‌کند. این سیستم مدیریت محتوای منبع باز تحت مجوز GPLv2 بوده و هر کسی می‌تواند به صورت رایگان از نرم افزار وردپرس استفاده کرده یا کد‌های آن را تغییر دهد.

تاریخچه وردپرس

مت مولنوگ در سال 2003 در وبلاگش که بر اساس سیستم مدیریت محتوای b2/cafelog ساخته شده بود، از راه‌اندازی پلتفرمی جدید و نوین برای وبلاگ نویسان خبر داد. اولین نسخه وردپرس در سال 2004 عرضه شد و یک سال بعد از آن نسخه ارتقا یافته‌ی وردپرس که برنامه نویسان نیز می‌توانستند در توسعه آن نقشی داشته باشند، منتشر شد.

با وردپرس چه نوع وب سایت‌هایی می‌توان راه‌اندازی کرد؟

با وردپرس چه سایت هایی می‌توان راه‌اندازی کرد؟

همانطور که در بالا اشاره شد، وردپرس در ابتدا یک نرم افزار رایگان برای وبلاگ نویسان بود، اما به مرور زمان و با ایجاد تغییرات در کد‌های اصلی آن، تبدیل به یک سیستم مدیریت محتوای متن باز شد. امروزه با وجود تم‌ها و افزونه‌های بسیاری که برای این CMS عرضه شده، هر نوع وب سایتی را با وردپرس می‌توان ایجاد کرد. انواع وب سایت‌هایی که با وردپرس می‌توان راه‌اندازی کرد:

  • وب سایت‌های تجاری
  • فروشگاه‌های تجارت الکترونیک
  • وبلاگ‌ها
  • نمونه کارها
  • رزومه
  • سایت پایگاه اطلاعاتی
  • سایت‌های کاریابی
  • سایت خبری
  • سایت‌های چند زبانه
  • سایت‌های آموزش آنلاین
  • سایت پخش موسیقی و فیلم به صورت آنلاین
  • انجمن‌‌ها
  • سایت‌‌های عضویت
  • سایت آپلود و اشتراک گذاری فایل

برای راه‌اندازی یک وب سایت آزمایشی در وردپرس، لازم است تا وردپرس را بر روی لوکال هاست نصب کرده و ایده‌های خود را پیاده سازی کنید.

3 وب سایت مشهور وردپرسی در دنیا

وردپرس امروزه در میان سیستم‌های مدیریت محتوا، محبوبیت ویژه‌ای پیدا کرده و از هر 4 سایتی که در فضای اینترنت مشاهده می‌کنید، مطمئنا یک وب سایت با وردپرس ساخته شده است.

این CMS متن باز با وجود قالب‌های گوناگون و افزونه‌های متنوع شرایطی را ایجاد کرده است، که هر نوع وب سایتی را به وسیله آن می‌توان طراحی کرد. قابلیت‌های فراوان و انعطاف‌پذیری وردپرس باعث شده تا هزینه‌های هنگفت طراحی سایت نیز به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند. تمامی این مزیت‌ها در کنار یکدیگر باعث شده‌اند، تا بسیاری از وب سایت‌های پرطرفدار در دنیا نیز از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوای سایت خود استفاده کنند. در ادامه به معرفی 3 وب سایت مشهور وردپرسی در دنیا می‌پردازیم.

Whitehouse.gov

یکی از خبرهای جالب در دولت سابق امریکا، انتقال وب سایت کاخ سفید از دروپال به وردپرس بود. در سال 2009 دولت اوباما سیستم مدیریت محتوای دروپال را برای سایت کاخ سفید استفاده کرد، اما در انتهای سال 2017 بود، که دولت تصمیم گرفت تا سایت Whitehouse.gov را به سیستم مدیریت محتوای وردپرس منتقل کند.

Microsoft

مایکروسافت از سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای تقویت وبلاگ رسمی خود استفاده می‌کند. علاوه بر این در شرکت مایکروسافت از وردپرس برای تقویت محصولات خاص مانند ویندوز و اسکایپ نیز استفاده می‌شود.

The Rolling Stones

وب سایت رسمی بزرگترین گروه راک‌اند رول که شامل تاریخ‌های تور، داستان‌ها، مصاحبه‌ها، تصاویر، کالاهای منحصر به فرد و… است، به طور کامل توسط وردپرس پشتیبانی می‌شود.

چرا باید از وردپرس استفاده کرد؟

وردپرس ویژگی‌های متعددی دارد، که درصد زیادی از کاربران را در دنیا متقاعد کرده تا از این سیستم مدیریت محتوا استفاده کنند. در ادامه به بررسی این ویژگی‌ها می‌پردازیم:

  1. رایگان بودن: یکی از بزرگترین مزایای وردپرس رایگان بودن آن است. در مخزن وردپرس انواع قالب‌ها و افزونه‌های آماده وجود دارد، که بدون پرداخت حتی یک ریال و تنها با یک کلیک می‌توانید هر یک از آنها را فعال کرده و ظاهر سایت‌تان را مطابق میل و خواسته خود درآورید. همچنین اگر دانش برنامه نویسی کاملی دارید، می‌توانید یک قالب شخصی برای سایت وردپرسی خود طراحی نمایید.
  2. قابل توسعه بودن: مزیت دیگر وردپرس قابل توسعه بودن آن است. در حال حاضر بیش از 5000 تم و 50000 افزونه رایگان برای کاربران وردپرس ارائه شده است. با فعال کردن هر یک از این افزونه‌ها می‌توانید قابلیت‌های وب سایت خود را افزایش دهید و عملکرد سایت‌تان را بهبود ببخشید.
  3. نصب آسان: تنها با چند کلیک می‌توانید به سرعت و به ساده ترین شکل ممکن وب سایت دلخواه‌تان را راه‌اندازی کنید. وردپرس به شکلی طراحی شده، که کار کردن با آن برای افراد مبتدی نیز ساده است و در کمترین زمان می‌توانید محتوای خود را در اینترنت منتشر کنید.
  4. انعطاف‌پذیر بودن: ویژگی مثبت دیگر وردپرس انعطاف‌پذیری آن است. با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا می‌توان هر نوع سایتی را راه‌اندازی کرد.

آیا می‌توانم وردپرس را روی رایانه شخصی خود نصب کنم؟

راه‌اندازی وردپرس بر روی سیستم شخصی

وردپرس را می توانید بر روی سیستم خانگی خود نیز نصب کنید. برای راه‌اندازی وردپرس بر روی رایانه شخصی لازم است تا در ابتدا یک برنامه روی سیستم خود نصب کنید، تا سیستم شما تبدیل به یک میزبان شود. سپس می‌توانید بدون نیاز به هاست و دامنه، وردپرس را نصب کرده و سایت خود را راه‌اندازی کنید.

به فضایی که بر روی سیستم خود برای میزبانی وردپرس ایجاد می‌کنید، لوکال هاست گفته می‌شود. در مقاله نصب وردپرس بر روی لوکال هاست تمامی مراحل به سادگی شرح داده شده است.

نتیجه گیری

همانطور که گفته شد، وردپرس یک CMS محبوب و پیشرفته است، که به کاربران خود امکان راه‌اندازی هر نوع وب سایتی را به صورت رایگان می‌دهد و سایت‌های مشهوری در دنیا از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می‌کنند. اگر به دنبال یک سیستم مدیریت محتوای قابل توسعه و انعطاف‌پذیر هستید، که رابط کاربری آسانی داشته باشد، وردپرس مناسب شماست.

اگر درباره وردپرس و امکانات آن سوال یا ابهامی در ذهن‌تان شکل گرفته است، در بخش نظرات از ما بپرسید.

گروه تعامل با کاربران فعال المنتور

ID: ir_elementor

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گروه تعامل با کاربران فعال المنتور

ID: ir_elementor

دریافت راهنمای تخصصی برای بهبود کار با المنتور
دریافت راهنمای تخصصی برای بهبود کار با المنتور

ویرایش پروفایل